Nga periudha e vështirë e pandemisë nga viti që lamë pas, bizneset anë e mbanë botës kanë pasur tendencën të dobësohen. Kjo, sepse klientët zvogëlojnë shpenzimet dhe reduktojnë operacionet dhe rrjedhën normale për të rregulluar modelet e tyre të biznesit në hap me ndryshimet. Megjithatë, ekspertët e shitjeve, edhe pse përballen me sfida nga klientët e padisponueshëm dhe rezistentë, roli i tyre brenda kompanive në të cilat ndodhen është bërë më i rëndësishëm se asnjëherë më parë. SUKSESI varet kryesisht nga ata, andaj trajnimi i stafit të kompanisë ndihmon me patjetër.

Trajnimi i shitjeve aftëson ekipet tuaja të shitjeve me aftësitë që u duhen për t’u lidhur me klientët e tyre dhe në fund të fundit ta zgjeroni dhe drejtoni biznesin tuaj drejtë majave të reja, pavarësisht mjedisit të paqëndrueshëm të biznesit. Trajnimi i shkëlqyeshëm i shitjeve do të investojë kohë të mjaftueshme në mbulimin e anës ndërpersonale të shitjes përveç anës funksionale / taktike.

 

Këto janë aftësitë dhe praktikat më të mira që mund të ndihmojnë stafin tuaj të shitjeve të shkëlqejë nga TANI E TUTJE:

  • Përdorni teknikën e duhur të komunikimit – Në të gjithë botën, njerëzit janë të stresuar dhe sjellja e një personi të stresuar shpesh është e paparashikueshme. Pavarësisht nëse klientët janë të paduruar, nervozë, depresiv, të demotivuar ose i janë përgjigjur ndonjë mënyrë tjetër stresit të tyre, ekspertët e shitjeve do të përfitonin nga trajnimi edhe më shumë, duke trajtuar mënyrën se si të punojnë me klientët duke shfaqur sjellje atipike. Një teknikë efektive e komunikimit që demonstron ndjeshmëri dhe zvogëlon tensionin shpesh mund të rezultojë në zgjidhjen e çështjeve të vështira.

 

  • Mendoni dhe veproni karshi shqetësimeve të Klientit tuaj, jo tuajat – Secili ka perspektivën e tij ose të saj; asnjë prej nesh nuk është i njëjtë. Është e vështirë dhe sfiduese të lëmë mënjanë paragjykimet tona dhe të kuptojmë botën e dikujt tjetër, por të shesësh në mjedisin e sotëm, të bësh një gjë të tillë është e domosdoshme. Ne duhet të kuptojmë se si pandemia ka ndikuar në bizneset e klientëve tanë. Ne duhet të hyjmë në botën e tyre dhe trajnimi i shitjeve mund të ndihmojë në theksimin e kësaj mendësie.

 

  • Përsosni aftësitë tuaja dixhitale të shitjes – Ne duhet të trajnojmë përfaqësuesit tanë të shitjeve për të qenë më të vetëdijshëm për rritjen e zërit të tyre, i cili ka më shumë rëndësi në një mjedis virtual (siç ka kontakti me sy). Shumë prej nesh e kanë zakon të shikojnë klientët tanë në ekran kur flasin me ta, por që ndërveprimi të jetë efektiv, duhet të shikojmë drejtpërdrejt në kamerë, e cila do të simulojë kontaktin me sy. Zëri dhe kontakti me sy janë vetëm disa shembuj të sfidave të sjella nga një kalim në komunikimin virtual. Trajnimi i shitjeve mund t’u mësojë stafit të ekipit tuaj taktika dhe strategji virtuale të shitjes që u duhen për të qenë efektivë dhe të suksesshëm.

 

  • Lidhu me klientët në një mënyrë që ndërton besimin dhe përparon marrëdhënien – Lidhja rezulton kryesisht nga shpeshtësia e takimeve, kështu që këshilloni ekspertët tuaj të shitjeve të mbajnë kontakte me klientët, qoftë me tekst, email, telefon ose video. Për të qenë në qendër të klientit, ekspertët e shitjeve duhet të angazhohen me klientët e tyre në mënyrën që ata dëshirojnë të angazhohen, dhe trajnimi i shitjeve mund të ndihmojë anëtarët e stafit tuaj të përshtatin qasjen e tyre ndaj secilit klient. Trajnimi i shitjeve u siguron stafit mjetet që u duhen për të krijuar lidhje të forta me klientët dhe për të ruajtur marrëdhënie të lulëzuara biznesi, madje edhe në mes të paparashikueshmërisë.

 

Trajnimi është më i rëndësishëm TANI se kurrë më parë. Përdorimi në mënyrë efektive i një modeli për komunikimin dhe trajtimin e kundërshtimeve, të menduarit nga këndvështrimi i klientit tuaj, përmirësimi i aftësive të shitjes virtuale dhe ndërtimi i marrëdhënieve të besimit janë të gjitha rezultatet veçanërisht kritike të trajnimit të shitjeve në kohën aktuale.