About denis

This author has not yet filled in any details.
So far denis has created 10 blog entries.

Mjeshtëria e shitjes (8): Ku po shkon tregtia online?

Vitet e fundit diskutohet shumë për shitblerjet online: p.sh. si u hap amazon.com, ebay.com, Aliexpres.com, smardonline.com e tani edhe gjirafa50.com? Për sa kohë do të jetë aktuale tema e shitblerjeve online (e-commerce)? Kjo temë do të jetë interesante dhe aktuale edhe për 5-10 vite. E, çka do të ndodh pastaj? Do të avancohet çdo ditë [...]

By |2017-06-22T09:46:59+00:00May 13th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (8): Ku po shkon tregtia online?

Magjia e shitjes

Çfarë është shitja? Është këmbimi i mallrave dhe shërbimeve për para; është motori i ekonomisë botërore! Pa shitje nuk do të ndodhte asgjë: nuk do të kishte zhvillim ekonomik dhe social, të cilin e kemi dhe e përjetojmë sot. Të gjithë ne shesim! Një fëmijë i vogël, për ta fituar një akullore nga prindi, [...]

By |2017-06-22T09:15:38+00:00May 13th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Magjia e shitjes

Mjeshtëria e shitjes (5). Sa të lartë e ke treguesin-Indeksin e aftësisë për të mësuar dhe vepruar?

Materiali në vijim do t’ju ndihmojë në zhvillimin e aftësive tuaja personale. Imagjinoni sikur një sipërmarrës, doktor, arkitekt, jurist, IT dhe profesionistë të tjerë pasi kanë kryer shkollimin e tyre universitar, të zejtarisë , apo përvojës se mësuar ad hoc mos të interesoheshin më për avancimin e tyre profesional dhe të ushtronin detyrën e tyre vetëm në bazë të [...]

By |2017-06-22T09:52:46+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (5). Sa të lartë e ke treguesin-Indeksin e aftësisë për të mësuar dhe vepruar?

Mjeshtëria e shitjes (7): Ndërtimi i një shitoreje online

Trendi i shitjeve online po zvillohet me një dinamike të jashtëzakonshme dhe çdo ditë e më shumë po bëhet atraktiv edhe për vendin tonë. Të gjithë flasin për eksperiencën në blerjen online të produkteve të ndryshme. Me fjalë të tjera, është bërë pjesë e stilit të jetës. Për të dëshmuar këtë, i kam përzgjedhur disa [...]

By |2017-06-22T10:04:04+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (7): Ndërtimi i një shitoreje online

Mjeshtëria e shitjes (6): Brand Awareness–Njohja e Brandit

Çdo vit ndërmarrjet e ndryshme në mbarë botën humbasin me miliarda dollarë për shkak të mos angazhimit të punonjësve të tyre në komunikimin dhe ndërtimin e vlerës së kompanisë. Angazhimi i punonjësve është vital për t’u siguruar që kompania do të mbijetojë dhe të ketë sukses përkundër kushteve të vështira të konkurrencës në treg. Përgjatë [...]

By |2017-06-22T09:54:46+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (6): Brand Awareness–Njohja e Brandit

Mjeshtëria e shitjes (4): Rëndësia e shtrëngimit të duarve

Shtrëngimi i duarve hyn në komunikimin me trup, i cilin tregon shumë për ne dhe për karakterin tonë gjatë takimit me bashkëbiseduesin, kështu që duhet t’i japim kujdes të veçantë dhe ta mësojmë mirë. Mendohet që shtrëngimi i duarve e ka zanafillën e thellë para mijëra vitesh kur njerëzit para se të takoheshin qaseshin me një [...]

By |2017-06-22T09:57:26+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (4): Rëndësia e shtrëngimit të duarve

Mjeshtëria e shitjes (3): Kontakti me sy

Njohja e lëvizjes se trupit do ju ndihmojë të realizoni shitje, të jeni më të suksesshëm në karrierë dhe në fund të ditës të fitoni më shumë para. Si t’i interpretojmë lëvizjet e trupit dhe si t’i japim kontaktin me sy në mënyrën e duhur personit me të cilin komunikojmë? Këtë gjë do t’a trajtojmë [...]

By |2017-06-22T09:18:04+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (3): Kontakti me sy

The mastery of sales (2) – Selling and purchasing, how it affects us

Today we will talk about the selling, purchase and their impact on us as human beings. From the psychological point of view it is known that our perception towards the sales directly affects the customer while presenting the product or service which we sell. How we see ourselves and others, it helps us with the [...]

By |2017-06-22T11:24:19+00:00May 12th, 2017|Blog-En|Comments Off on The mastery of sales (2) – Selling and purchasing, how it affects us

Mjeshtëria e shitjes (2): Shitja dhe blerja, si ndikojnë tek ne?

Në aspektin psikologjik, perceptimi që kemi ndaj profesionit të shitjes ndikon drejtpërdrejt tek klienti në procesin e prezantimit të produktit apo të shërbimit tonë. Mënyra se si ne e shohim veten dhe se si i shohim të tjerët, mund të jetë ndihmesë – por edhe pengesë – në realizimin e synimit për t’i bindur klientët [...]

By |2017-06-22T09:17:38+00:00May 12th, 2017|Blog-Shqip|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (2): Shitja dhe blerja, si ndikojnë tek ne?

Mjeshtëria e shitjes (1): Me vetëbesim drejt cakut

Çka është shitja? Është këmbimi i mallrave dhe shërbimeve për para; është motori i ekonomisë botërore! Pa shitje nuk do te ndodhte asgjë: nuk do te kishte zhvillim ekonomik dhe social të cilin e kemi dhe e përjetojmë sot. Te gjithë ne shesim! Një fëmijë i vogël, për ta fituar një akullore nga prindi, e [...]

By |2017-06-21T06:51:39+00:00May 12th, 2017|Blog|Comments Off on Mjeshtëria e shitjes (1): Me vetëbesim drejt cakut